Maandelijks een trouw lezerspubliek verrassen of een eenmalige uitgave als blijvende acte de présence? Wij beginnen met het inlezen van de materie. Voor een eerste of eenmalige uitgave is een goed basis stramien nodig en de juiste keuze in lettertypes en kleur. Indien de publicatie wordt gedrukt nodigen wij drukkers uit om gezamenlijk tot de juiste inkt- en papierkeuze en te komen. Als het een digitale uitgave betreft letten we op de online leesbaarheid voor zowel desktop als tablets en mobiele apparaten.

 

Naast het ontwerp is de redactie minstens even belangrijk. Wij zijn waar nodig kritisch op de hoeveelheid tekst en schrijfstijl. Ons netwerk van tekstschrijvers, fotografen en illustratoren biedt de mogelijkheid om van alinea tot pagina en van artikel tot omslag het maximale eruit te halen.

ImpactCity ‘bookazine’

Toen we de vraag kregen van de gemeente Den Haag om dit ‘bookazine’ te ontwerpen over Haagse ‘impact makers’, grepen we die kans met beide handen aan. We merkten immers dat nog te weinig mensen weten van de vele ondernemers die onze stad kleur geven. Ondernemers die het verschil maken onder het motto ‘doing business & doing good’. Voor deze opdracht kregen we nagenoeg carte blanche. Samen met Anna Menenti van de Gemeente Den Haag en tekstschrijver Theodore Pronk, maakten we een selectie van ondernemers met een inspirerend verhaal. We stelden een team van illustratoren en fotografen samen om de beeldende bijdrage te leveren. Zo waren we niet alleen verantwoordelijk voor de vormgeving, maar verzorgden we ook de redactie.

Magazine Gemeentemuseum Den Haag

Voor het Gemeentemuseum Den Haag hebben we een nieuw tijdschrift ontwikkeld: GM magazine. In het magazine lees je de verhalen die schuilgaan achter de kunst. Wat kost het om een kunstobject te exposeren? Hoe verloopt een restauratie? Verhalen over de totstandkoming van de projecten van het museum.

Erfgoedbalans 2017

Een publicatie voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap waarbij het accent ligt op rijke fotografie, kleurrijke pagina’s en eigentijdse infographics. Een boek van 120 pagina’s in een bijzondere omslag, voorzien van blindpreeg. Bekijk de hele case hier.

FMO annual report

Een jaarverslag met een ‘personal touch’. We kozen ervoor om niet de cijfers maar het verhaal achter de getallen voorop te stellen. Bekijk hier de hele case en hier de totstandkoming van dit bijzondere rapport.

The Hague Academy publicatie

The Hague Academy for Local Governance organiseert cursussen voor deelnemers uit 45 verschillende landen. Wij hebben het uitgebreide programma verwerkt in een aantrekkelijke publicatie.

The Hague Academy, Brochure, Studio Duel
The Hague Academy, Brochure, Studio Duel

inFMO Magazine

Met een mix van persoonlijke verhalen, smakelijke recepten, veel mooie foto’s en een fris ontwerp is InFMO fijn leesbaar en een lust voor het oog. Bekijk hier de hele case.

InFMO Magazine, Studio Duel
InFMO Magazine, Studio Duel

Badgast Magazine

Voor het kunstenaarsinitiatief Satellietgroep, maakten we het honderd pagina’s tellende Badgast Magazine.
www.satellietgroep.nl

Studio Duel, Satellietgroep, Badgast, Magazine
Studio Duel, Satellietgroep, Badgast, Magazine
Studio Duel, Satellietgroep, Badgast, Magazine

Digitaal NaMagazine

Met het digitale magazine voor het Nationaal Archief maken we het mogelijk om de bijzondere collectie ook buiten de muren van het archief te bewonderen.

Lees en bekijk het magazine hier.

Studio Duel, Nationaal Archief, Digitaal Magazine, Issuu
Studio Duel, Nationaal Archief, Digitaal Magazine, Issuu

Blood, Tissues and Cells of Human Origin boek

Met het boek van The European Blood Alliance zetten we het belang van kwalitatief goed bloed op de agenda van beleidsmakers.